החצר שלנו מורכבת משטחים רבים בהם יש דשא, מרפסות, דקים, שבילים ושטחים ציבוריים שונים בהם אנו עושים שימוש למגוון רחב של שימושים ביום יום שלנו. בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד הבטון המוחלק הפך לחלק בלתי נפרד מנוף העיצוב בחצרות על שלל סגנונותיהם וכשהוא משמש כמעין המשך טבעי של הבית וכמשטח איכות לחצר ולחניה. אז מתי מומלץ לבחור ברצפת בטון מוחלק לגינה ולאן בדיוק בגינה נרצה להתאים אותו? וגם, כיצד בונים את הבטון המוחלק בגינה שלב אחרי שלב? הכנו עבורך מאמר מלא עם כל הפרטים שחייבים לדעת על התחום.
מתי מומלץ לבחור לצפות את הגינה בבטון מוחלק?
הגינה היא מקום דינמי שחשוף כל הזמן לפגעי מזג האוויר שבחוץ. בין אם היא בלב העיר ובין אם בכפר, תמיד גורמים חיצוניים ישפיעו על הגינה, ובכלל זאת מזג האוויר. יש גינות עם משטחים גדולים לא מטופלים, או משטחים שיש בהם ריצוף או שמתוכנן בהם ריצוף במשטח גדול יחסית, וזאת כדי למנוע מצב בו בכל הגינה יש דשא או משטחי חול שיכולים להוביל ללא מעט לכלוך ובוץ.
אנשים רבים לא רוצים שכל שטח הגינה שלהם יהיה כזה שהם יאלצו לטפל בו, לכן הם בוחרים פעמים רבות במשטח כמו בטון מוחלק שאינו מצריך תחזוקה כמעט בכלל, הוא מחזיק מעמד זמן רב ויש לו יתרונות רבים נוספים, למשל בצורת הניקיון שלו. לכן, ניתן לראות כיצד רבים בוחרים ליצור בחלק מהגינה והכניסה לבית והחניה משטח בטון מוחלק, זאת לצד חלקים בהם יש שטחי דשא, צמחיה, שבילים משולבים עם אבנים ועוד.
עוד יתרון בולט של הבטון המוחלק שגורם לרבים לבחור בו היא העובדה שמדובר על חומר גמיש במיוחד לעבודה – ניתן ליצור עמו משטחים בכל צורה וגודל, ניתן להוסיף לו דוגמאות וצבעים שונים וליצור ממנו ערוגות, שבילים, פיתולים שונים ואין צורך לתחזק אותו לאחר מכן – רק לשטוף במים על פי הצורך והלכלוך שמצטבר עליו.
כיצד בונים רצפת בטון מוחלק לגינה?
עוד לפני שמתחילים את הבנייה בפועל, יש להכין את הקרקע עליה ייושם הבטון המוחלק, ואם לא מכינים את הקרקע בצורה המתאימה – כל הבטון המוחלק עלול להיהרס. יש ליישר את האדמה, להתאים בה את השיפועים הנכונים לניקוז מים מהמשטח לכיוון החצר ובסיום יש להניח בד יוטה ולקבע אותו לאדמה המיושרת כדי למנוע מעשבים רעים לצמוח דרך הבטון בעתיד.
השלב הבא יהיה פרישת רשתות ברזל והידוקן כדי למנוע מהמשטח לזוז ולהקטין את הסדקים בו לאורך השנים. לאחר מכן יוצקים את הבטון המוחלק שעשוי מחומרים שונים ובהם צמנט באמצעות משאבת בטון ובסוף מבצעים החלקה עם הליקופטר – מכונה ייעודית להחלקת בטון.
אחרי שמייבשים את הבטון המוחלק יוצקים שכבה נוספת ומיישרים אותה תוך שמירה על השיפועים, לאחר מכן מבצעים החלקה נוספת. בסיום מורחים שכבת סילר לגימור בשתי שכבות, עם המתנה לייבוש בין השכבות. ניתן לשלב צבע או הטבעה בבטון ליצירת דוגמאות שנראות כמו אריחי בטון. במידה ומבצעים את הבטון על פי ההוראות ובאופן מקצועי – ניתן ליהנות ממשטח הבטון המוחלק במשך עשרות שנים במינימום תחזוקה, כשהוא נראה חדש ואיכותי לאורך שנים רבות.